Špekáčkový salát

Ingredience


Brambory 35 dkg
Cibule 10 dkg
Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 100 ml
Ocet vinný 100 ml
Okurky nakládané 15 dkg
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špekáčky 35 dkg
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špekáčky oloupeme, nakrájíme na kolečka, dáme do misky, posypeme drobně nakrájenou cibulí a zalijeme octem.
  2. Necháme v lednici asi 1 hodinu odležet. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, přelijeme horkým vývarem nebo vodou. Necháme vychladnout.
  3. Přidáme na kolečka nakrájené okurky, naložené špekáčky a opatrně promícháme. Hořčici smícháme s trochou octa, solí, pepřem, olejem a dobře rozmícháme.
  4. Nalijeme na salát a opatrně promícháme.