Dušené obalované hovězí řízky

Ingredience


Hovězí maso zadní 600 g
Hovězí vývar základní 600 ml
Mouka pšeničná hladká 40 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sádlo škvařené 60 g
Strouhanka 80 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vegeta 0.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky posypeme vegetou, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance.
  2. Maso smažíme z obou stran na sádle dozlatova. Poté je zalijeme horkým vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.