Dušené obalované hovězí řízky
Ingredience
Hovězí maso zadní |
600 g |
Hovězí vývar základní |
600 ml |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
60 g |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vegeta |
0.5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky posypeme vegetou, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance.
- Maso smažíme z obou stran na sádle dozlatova. Poté je zalijeme horkým vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.