Dušené hovězí řízky ve vejcích

Ingredience


Hořčice Bornier - hrubozrnná 1.5 polévková lžíce
Hovězí maso zadní 600 g
Hovězí vývar základní 600 ml
Mléko plnotučné 40 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 60 g
Strouhanka 80 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vegeta 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky obalíme ve strouhance, kterou dlaní přitiskneme do masa, namočíme je do vajec rozšlehaných s mlékem, a poté z obou stran smažíme na sádle dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple.
  2. Do výpeku vmícháme hořčici, rajčatový protlak a vegetu. Zarestujeme, zalijeme horkým vývarem, přidáme řízky a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.