Dušené hovězí řízky ve vejcích
Ingredience
Hořčice Bornier - hrubozrnná |
1.5 polévková lžíce |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Hovězí vývar základní |
600 ml |
Mléko plnotučné |
40 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
60 g |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky obalíme ve strouhance, kterou dlaní přitiskneme do masa, namočíme je do vajec rozšlehaných s mlékem, a poté z obou stran smažíme na sádle dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple.
- Do výpeku vmícháme hořčici, rajčatový protlak a vegetu. Zarestujeme, zalijeme horkým vývarem, přidáme řízky a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.