Telecí játra Bordelaise
Ingredience
Hříbky čerstvé |
200 g |
Játra telecí |
400 g |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Olej rostlinný |
80 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, krátce opečeme na másle, osolíme a uchováme v teple.
- Omytá a očištěná játra nakrájíme na 1 cm plátky, které opepříme, obalíme v mouce, prudce opečeme na oleji, osolíme, a poté upravíme na nahřátý talíř, kde je obložíme opečenými hříbky.
- Do pánve přidáme trochu kečupu, povaříme a játra na talíři vzniklou šťávou přelijeme.