Telecí játra Bordelaise

Ingredience


Hříbky čerstvé 200 g
Játra telecí 400 g
Kečup 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Olej rostlinný 80 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, krátce opečeme na másle, osolíme a uchováme v teple.
  2. Omytá a očištěná játra nakrájíme na 1 cm plátky, které opepříme, obalíme v mouce, prudce opečeme na oleji, osolíme, a poté upravíme na nahřátý talíř, kde je obložíme opečenými hříbky.
  3. Do pánve přidáme trochu kečupu, povaříme a játra na talíři vzniklou šťávou přelijeme.