Hovězí řízky pečené
Ingredience
Hovězí maso zadní |
600 g |
Hovězí vývar základní |
600 ml |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
60 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a namáčíme v rozšlehaných vejcích. Řízky smažíme v pekáči na sádle z obou stran dozlatova.
- Maso potom podlijeme horkým vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je měkké. Během pečení maso obracíme a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.