Hovězí řízky pečené

Ingredience


Hovězí maso zadní 600 g
Hovězí vývar základní 600 ml
Mouka pšeničná hladká 40 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sádlo škvařené 60 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a namáčíme v rozšlehaných vejcích. Řízky smažíme v pekáči na sádle z obou stran dozlatova.
  2. Maso potom podlijeme horkým vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je měkké. Během pečení maso obracíme a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.