Dušené hovězí řízky s jablky

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hořčice plnotučná 0.5 polévková lžíce
Hovězí maso zadní 600 g
Jablka 250 g
Koriandr mletý 2 špetka
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 60 g
Nové koření mleté 2 špetka
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. Řízky usmažíme na másle s olejem dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme koření, zbylou mouku, zasmažíme a rozředíme vodou. Do kastrolu vrátíme řízky a na mírném plameni za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Potom k poloměkkému masu přidáme jablka a dodusíme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a cukrem.