Dušené hovězí řízky s jablky
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hořčice plnotučná |
0.5 polévková lžíce |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Jablka |
250 g |
Koriandr mletý |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Nové koření mleté |
2 špetka |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Řízky usmažíme na másle s olejem dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme koření, zbylou mouku, zasmažíme a rozředíme vodou. Do kastrolu vrátíme řízky a na mírném plameni za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Potom k poloměkkému masu přidáme jablka a dodusíme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a cukrem.