Telecí játra Napolitaine

Ingredience


Hovězí vývar základní 100 ml
Játra telecí 600 g
Máslo čerstvé 120 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový sterilovaný 2 polévková lžíce
Špagety, Makarony vařené 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá a očištěná játra nakrájíme na 1 cm plátky, na okraji je mělce nařízneme, lehce naklepeme, opepříme, na 80 g másla po každé straně 3 minuty opečeme, osolíme a vyndáme. Do šťávy přilijeme vývar, přidáme 20 g másla a rajčatový protlak a krátce povaříme.
  2. Uvařené těstoviny promícháme se šťávou, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem, navrch položíme opečená játra a přelijeme zbytkem rozpuštěného másla.