Telecí játra Napolitaine
Ingredience
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Játra telecí |
600 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový sterilovaný |
2 polévková lžíce |
Špagety, Makarony vařené |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá a očištěná játra nakrájíme na 1 cm plátky, na okraji je mělce nařízneme, lehce naklepeme, opepříme, na 80 g másla po každé straně 3 minuty opečeme, osolíme a vyndáme. Do šťávy přilijeme vývar, přidáme 20 g másla a rajčatový protlak a krátce povaříme.
- Uvařené těstoviny promícháme se šťávou, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem, navrch položíme opečená játra a přelijeme zbytkem rozpuštěného másla.