Citronová esíčka
Ingredience
Citronová kůra |
30 g |
Citronová šťáva |
50 ml |
Cukr krupice |
125 g |
Cukr moučkový |
30 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
8 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
15 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 g |
Tuk |
20 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy vsypeme strouhanou citronovou kůru, cukr, přidáme měkké máslo a vyšleháme. Vejce rozkvedláme a pomalu zašleháváme do máslové směsi, přilijeme citronovou šťávu a znovu vyšleháme. Přisypeme mouku s kypřícím práškem, přilijeme lžíci mléka a vypracujeme těsto. Rozdělíme na stejně velké kousky, ze kterých vyválíme malé válečky a stočíme do tvaru esíček. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj esíčka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C zhruba 20 minut.
- Esíčka necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem, upravíme na servírovací talíř a podáváme.