Citronová esíčka

Ingredience


Citronová kůra 30 g
Citronová šťáva 50 ml
Cukr krupice 125 g
Cukr moučkový 30 g
Kypřicí prášek do pečiva 8 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 15 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 350 g
Tuk 20 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme strouhanou citronovou kůru, cukr, přidáme měkké máslo a vyšleháme. Vejce rozkvedláme a pomalu zašleháváme do máslové směsi, přilijeme citronovou šťávu a znovu vyšleháme. Přisypeme mouku s kypřícím práškem, přilijeme lžíci mléka a vypracujeme těsto. Rozdělíme na stejně velké kousky, ze kterých vyválíme malé válečky a stočíme do tvaru esíček. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj esíčka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C zhruba 20 minut.
  2. Esíčka necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem, upravíme na servírovací talíř a podáváme.