Máslové řezy s bílou polevou
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g |
Tuk |
25 g |
Čokoláda bílá |
150 g |
Cukr krystal |
50 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko zahuštěné neslazené |
400 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky tak, že vznikne drobenka. Přisypeme cukr a vypracujeme tužší těsto. Pekáček vymažeme tukem, naplníme těstem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C zhruba 20 minut dozlatova. Upečené těsto necháme ve formě vychladnout.
- Do teflonového kastrůlku nalijeme kondenzované mléko, přidáme máslo, krystalový cukr a za stálého míchání vaříme asi 4 minuty, kdy směs začne karamelizovat. Krém nalijeme na těsto v pekáčku a necháme úplně ztuhnout. Rozehřejeme bílou čokoládu a nalijeme na ztuhlý krém.
- Když čokoláda úplně vychladne, vyklopíme z pekáčku koláč, nakrájíme na kostky, upravíme na talířky a podáváme.