Máslové řezy s bílou polevou

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 180 g
Tuk 25 g
Čokoláda bílá 150 g
Cukr krystal 50 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko zahuštěné neslazené 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky tak, že vznikne drobenka. Přisypeme cukr a vypracujeme tužší těsto. Pekáček vymažeme tukem, naplníme těstem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C zhruba 20 minut dozlatova. Upečené těsto necháme ve formě vychladnout.
  2. Do teflonového kastrůlku nalijeme kondenzované mléko, přidáme máslo, krystalový cukr a za stálého míchání vaříme asi 4 minuty, kdy směs začne karamelizovat. Krém nalijeme na těsto v pekáčku a necháme úplně ztuhnout. Rozehřejeme bílou čokoládu a nalijeme na ztuhlý krém.
  3. Když čokoláda úplně vychladne, vyklopíme z pekáčku koláč, nakrájíme na kostky, upravíme na talířky a podáváme.