Vanilková červená srdíčka
Ingredience
Cukr krupice |
125 g |
Marmeláda malinová |
60 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
230 g |
Tresť vanilková |
7 g |
Tuk |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky, až vznikne drobivá směs. Přisypeme cukr, přidáme vanilkovou esenci a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na silnější plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme srdíčka.
- Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj srdíčka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 20 minut. Srdíčka necháme zcela vychladnout, upravíme na dezertní talířky a těsně před podáváním namažeme červenou marmeládou.