Vanilková červená srdíčka

Ingredience


Cukr krupice 125 g
Marmeláda malinová 60 g
Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 230 g
Tresť vanilková 7 g
Tuk 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky, až vznikne drobivá směs. Přisypeme cukr, přidáme vanilkovou esenci a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na silnější plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme srdíčka.
  2. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj srdíčka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 20 minut. Srdíčka necháme zcela vychladnout, upravíme na dezertní talířky a těsně před podáváním namažeme červenou marmeládou.