Skopové plátky na česneku
Ingredience
Česnek |
300 g |
Chilli koření mleté |
20 g |
Cibule |
200 g |
Cukr krupice |
30 g |
Glutasol |
20 g |
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Olej stolní |
300 ml |
Omáčka sójová |
200 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
100 g |
Pórek |
200 g |
Skopová kýta |
1000 g |
Solamyl |
200 g |
Sůl |
30 g |
Vejce slepičí |
200 g |
Víno bílé |
120 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
Zázvor mletý |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Skopovou kýtu očistíme, opláchneme v teplé vodě a osušíme. Potom ji nakrájíme na plátky, osolíme a promícháme s máčeným škrobem a vejci.
- Takto připravené maso opečeme prudce v horkém tuku a scedíme.
- Do scezeného tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájené paprikové lusky, žampiony, pórek, čili koření a mletý zázvor. Vše krátce podusíme a zalijeme zálivem ze sójové omáčky, vína, vývaru, cukru a glutasolu. Dobře promícháme a ještě podusíme.