Skopové plátky na česneku

Ingredience


Česnek 300 g
Chilli koření mleté 20 g
Cibule 200 g
Cukr krupice 30 g
Glutasol 20 g
Hovězí vývar základní 100 ml
Olej stolní 300 ml
Omáčka sójová 200 ml
Paprikové lusky čerstvé 100 g
Pórek 200 g
Skopová kýta 1000 g
Solamyl 200 g
Sůl 30 g
Vejce slepičí 200 g
Víno bílé 120 ml
Žampiony čerstvé 200 g
Zázvor mletý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopovou kýtu očistíme, opláchneme v teplé vodě a osušíme. Potom ji nakrájíme na plátky, osolíme a promícháme s máčeným škrobem a vejci.
  2. Takto připravené maso opečeme prudce v horkém tuku a scedíme.
  3. Do scezeného tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájené paprikové lusky, žampiony, pórek, čili koření a mletý zázvor. Vše krátce podusíme a zalijeme zálivem ze sójové omáčky, vína, vývaru, cukru a glutasolu. Dobře promícháme a ještě podusíme.