Dušená lahodná mrkev se zeleným hráškem
Ingredience
Citronová šťáva |
1.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
1.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
500 g |
Sůl |
3 špetka |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Hrášek mražený |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
4 dl |
Máslo čerstvé |
40 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 23 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mladou mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl vody s 0,5 lžičkou soli, do ní vložíme mražený zelený hrášek a pomalu ho vaříme asi 3 minuty. Poté ho scedíme a necháme okapat.
- V menším hrnci si rozehřejeme máslo. Dáme na něj pokrájenou mrkev, ochutíme ji solí, cukrem, promícháme, přidáme 2-3 lžíce vody a mrkev dusíme při mírné teplotě doměkka asi 13 minut. Občas ji promícháme.
- Poté mrkev poprášíme moukou, promícháme a dusíme ještě asi 7 minut. Přidáme hrášek, promícháme a podle chuti přidáme citrónovou šťávu. Mrkev s hráškem dáme do misek, ozdobíme plátky čerstvého másla a servírujeme ji jako přílohu.