Dušená lahodná mrkev se zeleným hráškem

Ingredience


Citronová šťáva 1.5 kávová lžička
Cukr krupice 1.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 500 g
Sůl 3 špetka
Voda pitná 3 polévková lžíce
Hrášek mražený 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 4 dl
Máslo čerstvé 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mladou mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl vody s 0,5 lžičkou soli, do ní vložíme mražený zelený hrášek a pomalu ho vaříme asi 3 minuty. Poté ho scedíme a necháme okapat.
  2. V menším hrnci si rozehřejeme máslo. Dáme na něj pokrájenou mrkev, ochutíme ji solí, cukrem, promícháme, přidáme 2-3 lžíce vody a mrkev dusíme při mírné teplotě doměkka asi 13 minut. Občas ji promícháme.
  3. Poté mrkev poprášíme moukou, promícháme a dusíme ještě asi 7 minut. Přidáme hrášek, promícháme a podle chuti přidáme citrónovou šťávu. Mrkev s hráškem dáme do misek, ozdobíme plátky čerstvého másla a servírujeme ji jako přílohu.