Hovězí řízky zapečené se sněhem
Ingredience
Hovězí maso zadní |
600 g |
Hovězí vývar základní |
600 ml |
Kmín mletý |
2 špetka |
Koření grilovací |
0.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Řízky usmažíme na sádle z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem, ochutíme kmínem a pod poklicí na mírném plameni dusíme doměkka.
- Udušené řízky přeložíme do máslem vymazaného pekáče, podlijeme vydušenou šťávou a na každý řízek navrstvíme sníh z bílků. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a zapečeme.