Hovězí řízky zapečené se sněhem

Ingredience


Hovězí maso zadní 600 g
Hovězí vývar základní 600 ml
Kmín mletý 2 špetka
Koření grilovací 0.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Řízky usmažíme na sádle z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem, ochutíme kmínem a pod poklicí na mírném plameni dusíme doměkka.
  2. Udušené řízky přeložíme do máslem vymazaného pekáče, podlijeme vydušenou šťávou a na každý řízek navrstvíme sníh z bílků. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a zapečeme.