Plátky roštěné na víně

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 80 g
Cibule 1 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hovězí roštěnka vys. peč. 600 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Mrkev kořen 80 g
Nové koření mleté 0.25 kávová lžička
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel kořen 80 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno červené 120 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. Na másle s olejem osmažíme maso z obou stran dozlatova, přidáme cibuli, zeleninu, protlak a zarestujeme. Poté podlijeme vývarem, přidáme koření, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, cukr, víno a na mírném plameni dusíme doměkka.