Plátky roštěné na víně
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
80 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
600 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Mrkev kořen |
80 g |
Nové koření mleté |
0.25 kávová lžička |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel kořen |
80 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno červené |
120 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- Na másle s olejem osmažíme maso z obou stran dozlatova, přidáme cibuli, zeleninu, protlak a zarestujeme. Poté podlijeme vývarem, přidáme koření, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, cukr, víno a na mírném plameni dusíme doměkka.