Bramborová fritáta
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibulka jarní |
120 g |
Olej olivový extra panenský |
20 g |
Paprika červená |
120 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Sůl |
6 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké proužky, omytou jarní cibulku na tenká kolečka. Do hrnce vsypeme brambory, zalijeme vodou a povaříme asi 6 minut. V průběhu vaření zavěsíme nad brambory sítko, vložíme do něj špenátové listy a necháme asi 2 minuty pařit. Špenát vyždímeme a posekáme najemno.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme papriku a smažíme asi 2 minuty. Přidáme scezené brambory, cibulku a smažíme další 2 minuty. Přidáme špenát, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme, opepříme a necháme vejce ztuhnout. Posypeme strouhaným parmezánem, vložíme pod gril a grilujeme asi 4 minuty, až se sýr rozteče.
- Fritátu naporcujeme a podáváme.