Bramborová fritáta

Ingredience


Brambory 500 g
Cibulka jarní 120 g
Olej olivový extra panenský 20 g
Paprika červená 120 g
Pepř černý mletý 1 g
Špenát listový čerstvý 250 g
Sůl 6 g
Sýr Parmezán 60 g
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké proužky, omytou jarní cibulku na tenká kolečka. Do hrnce vsypeme brambory, zalijeme vodou a povaříme asi 6 minut. V průběhu vaření zavěsíme nad brambory sítko, vložíme do něj špenátové listy a necháme asi 2 minuty pařit. Špenát vyždímeme a posekáme najemno.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme papriku a smažíme asi 2 minuty. Přidáme scezené brambory, cibulku a smažíme další 2 minuty. Přidáme špenát, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme, opepříme a necháme vejce ztuhnout. Posypeme strouhaným parmezánem, vložíme pod gril a grilujeme asi 4 minuty, až se sýr rozteče.
  3. Fritátu naporcujeme a podáváme.