Arašídová omáčka s medem

Ingredience


Arašídová pomazánka 60 g
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 15 ml
Kmín římský 4 g
Koriandr mletý 4 g
Med včelí 20 g
Olej slunečnicový 20 g
Omáčka sójová 15 ml
Šalotka 80 g
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku a pod pokličkou smažíme asi 2 minuty. Pokličku odstraníme, k šalotce přidáme česnek, římský kmín, mletý koriandr, orestujeme, přilijeme vodu, sojovou omáčku, citronovu šťávu, med, přimícháme arašídovou pastu a dusíme do zhoustnutí.
  2. Omáčku podáváme k pečeným pokrmům.