Hovězí řízky s květákem a hráškem
Ingredience
Hovězí maso zadní |
600 g |
Hovězí vývar základní |
600 ml |
Hrášek |
250 g |
Květák |
400 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Květák očistíme, rozebereme na růžičky, opláchneme a necháme okapat.
- Řízky na sádle osmažíme z obou stran dozlatova. Poté zalijeme vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme květák, čerstvý vyloupaný hrášek a dodusíme.