Hovězí řízky s květákem a hráškem

Ingredience


Hovězí maso zadní 600 g
Hovězí vývar základní 600 ml
Hrášek 250 g
Květák 400 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Květák očistíme, rozebereme na růžičky, opláchneme a necháme okapat.
  2. Řízky na sádle osmažíme z obou stran dozlatova. Poté zalijeme vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme květák, čerstvý vyloupaný hrášek a dodusíme.