Ze čtyř druhu sýra koktejl

Ingredience


Banány 2 ks
Citronová šťáva 3 ml
Gouda 60 g
Hrušky 1 ks
Kapie 1 ks
Mandarinky 2 ks
Šunka parmská 260 g
Sýr Eidam cihla 30% 60 g
Sýr Ementál (Primátor) 60 g
Sýr Parmezán 60 g
Jogurt bílý 250 g
Majonéza 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Niva (Rokfór) 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sýry goudu, eidam, parmezán a ementál nakrájíme na malé kostky, které dáme do misky. Mandarinky a banány oloupeme, nakrájíme stejně jak sýry a přidáme do misky. Hrušky bez jadřinců a šunku spolu s červenou kapii nakrájíme na tenké pásky, také vložíme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou a dobře promícháme.
  2. Jogurt, majonézu a smetanu smícháme dohromady, ochutíme solí, pepřem a přelijeme suroviny v misce. Ještě jednou promícháme a dáme do lednice vychladit.
  3. Před podáváním salát porcujeme do koktejlových sklenic, porce ozdobíme nastrouhanou nivou a podáváme.