Ze čtyř druhu sýra koktejl
Ingredience
Banány |
2 ks |
Citronová šťáva |
3 ml |
Gouda |
60 g |
Hrušky |
1 ks |
Kapie |
1 ks |
Mandarinky |
2 ks |
Šunka parmská |
260 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
60 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
60 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
Jogurt bílý |
250 g |
Majonéza |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Niva (Rokfór) |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Sýry goudu, eidam, parmezán a ementál nakrájíme na malé kostky, které dáme do misky. Mandarinky a banány oloupeme, nakrájíme stejně jak sýry a přidáme do misky. Hrušky bez jadřinců a šunku spolu s červenou kapii nakrájíme na tenké pásky, také vložíme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou a dobře promícháme.
- Jogurt, majonézu a smetanu smícháme dohromady, ochutíme solí, pepřem a přelijeme suroviny v misce. Ještě jednou promícháme a dáme do lednice vychladit.
- Před podáváním salát porcujeme do koktejlových sklenic, porce ozdobíme nastrouhanou nivou a podáváme.