Hovězí řízky na slanině

Ingredience


Hovězí maso zadní 600 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Mléko plnotučné 40 ml
Okurky nakládané 2 ks
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 80 g
Slanina vepřová 80 g
Strouhanka 80 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na plátky, okurky rozpůlíme.
  2. Řízky obalíme ve strouhance, namočíme ve vejci rozšlehaném s mlékem a usmažíme z obou stran na sádle (60 g) dozlatova. Poté maso vložíme do pekáče vymazaného zbylým sádlem, na každý řízek položíme plátek slaniny a okurku.
  3. Maso podlijeme horkým vývarem a v předehřáté troubě dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.