Hovězí řízky na slanině
Ingredience
Hovězí maso zadní |
600 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Mléko plnotučné |
40 ml |
Okurky nakládané |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
80 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na plátky, okurky rozpůlíme.
- Řízky obalíme ve strouhance, namočíme ve vejci rozšlehaném s mlékem a usmažíme z obou stran na sádle (60 g) dozlatova. Poté maso vložíme do pekáče vymazaného zbylým sádlem, na každý řízek položíme plátek slaniny a okurku.
- Maso podlijeme horkým vývarem a v předehřáté troubě dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.