Rybí pěna

Ingredience


Candát obecný 600 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Rajčata 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pečené ryby vykostíme, dáme do vhodné vysoké nádoby. Přidáme máslo, nakrájenou červenou papriku, smetanu a vše šlehačem vyšleháme na pěnu.
  2. Ochutnáme a podle chuti osolíme, opepříme, vložíme bílek, přilijeme smetanu a ještě jednou prošleháme na hustou pěnu.
  3. Vložíme do lednice vychladnout. Těsně před podáváním ozdobíme plátky rajčat a zelené papriky.