Zaječí maso s ovocem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Čočka klíčky |
100 g |
Hrozinky |
50 g |
Hroznové víno |
100 g |
Koňak |
40 ml |
Koření pěti vůní |
5 g |
Olej sezamový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sůl |
5 g |
Zaječí maso |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 13 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuličky hroznového vína rozpůlíme, odstraníme jadérka, smícháme víno s hrozinkami, koňakem a kořením pěti vůní a necháme asi 10 minut marinovat.
- Ve woku rozpálíme olej a vložíme do něj zaječí maso a slaninu nakrájené na nudličky a 4 minuty necháme opékat ze všech stran. Přidáme marinované hroznové víno a hrozinky a necháme společně ještě 4 minuty dusit.
- Osolíme, opepříme, vmícháme čočkové klíčky, necháme prohřát a podáváme.