Smažené hranolky domácí

Ingredience


Brambory 1000 g
Kmín římský 4 g
Olej slunečnicový 25 g
Paprika mletá sladká 8 g
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 g
Strouhanka 40 g
Sůl 10 g
Tymián sušený 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme, důkladně očistíme kartáčkem na zeleninu, osušíme utěrkou a nakrájíme na osminky. Pokapeme olejem a promícháme, aby byly obalené olejem rovnoměrně.
  2. Do sáčku nasypeme strouhanku, mletou papriku, tymián, římský kmín, cayenský pepř, sůl, pepř, sáčkem zatřepeme, aby se koření promíchalo, přidáme do sáčku brambory a důkladně protřepeme, aby se brambory obalily kořením.
  3. Brambory vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut dozlatova. Občas hranolky obrátíme.