Mleté hovězí řízky s volskými oky

Ingredience


Cibule červená 1 ks
Hovězí maso mleté 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko plnotučné 60 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Mouka pšeničná hladká 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso v míse promícháme se solí, pepřem, mlékem a hladkou moukou. Směs necháme odležet, poté tvarujeme placky, které smažíme z obou stran v sádle dozlatova. V mezičase na másle usmažíme volská oka a cibuli nakrájíme na kolečka.
  2. Na každý řízek dáme volské oko a plátky cibule.