Mleté hovězí řízky s volskými oky
Ingredience
Cibule červená |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko plnotučné |
60 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso v míse promícháme se solí, pepřem, mlékem a hladkou moukou. Směs necháme odležet, poté tvarujeme placky, které smažíme z obou stran v sádle dozlatova. V mezičase na másle usmažíme volská oka a cibuli nakrájíme na kolečka.
- Na každý řízek dáme volské oko a plátky cibule.