Hovězí řízky s omáčkou z nakládaných žampiónů
Ingredience
Hovězí maso zadní |
600 g |
Hovězí vývar základní |
350 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Slanina vepřová |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
50 g |
Protlak rajčatový sterilovaný |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Šunka dušená |
150 g |
Víno červené |
150 ml |
Žampiony - sterilované |
300 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sterilované žampionové plátky scedíme a necháme okapat, česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme na plátky.
- Řízky na sádle osmažíme z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
- V mezičase na másle dusíme žampiony, přimícháme šunku, česnek, sůl, lžíci protlaku a zarestujeme. Směs zředíme vínem a na mírném plameni chvíli vaříme. Na pánvi vysmažíme slaninu dokřupava, odložíme na ubrousek, aby okapal tuk.
- Řízky podáváme přelité žampionovou omáčkou a ozdobené plátkem slaniny.