Hovězí řízky s omáčkou z nakládaných žampiónů

Ingredience


Hovězí maso zadní 600 g
Hovězí vývar základní 350 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Slanina vepřová 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 50 g
Protlak rajčatový sterilovaný 1 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
Šunka dušená 150 g
Víno červené 150 ml
Žampiony - sterilované 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sterilované žampionové plátky scedíme a necháme okapat, česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme na plátky.
  2. Řízky na sádle osmažíme z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
  3. V mezičase na másle dusíme žampiony, přimícháme šunku, česnek, sůl, lžíci protlaku a zarestujeme. Směs zředíme vínem a na mírném plameni chvíli vaříme. Na pánvi vysmažíme slaninu dokřupava, odložíme na ubrousek, aby okapal tuk.
  4. Řízky podáváme přelité žampionovou omáčkou a ozdobené plátkem slaniny.