Hovězí řízky dušené se slaninou a cibulí
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Slanina vepřová |
70 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 82 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, kterou jsme rozmíchali s mletou paprikou. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno.
- Maso z obou stran usmažíme na sádle do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vložíme slaninu i cibuli a osmažíme. Poté zředíme vývarem, vložíme zpět řízky a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme vroucí vodu.