Hovězí řízky dušené se slaninou a cibulí

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 600 g
Hovězí vývar základní 400 ml
Mouka pšeničná hladká 40 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Slanina vepřová 70 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, kterou jsme rozmíchali s mletou paprikou. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno.
  2. Maso z obou stran usmažíme na sádle do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vložíme slaninu i cibuli a osmažíme. Poté zředíme vývarem, vložíme zpět řízky a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme vroucí vodu.