Zadělávaný telecí jazyk

Ingredience


Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hladká 60 g
Muškátový květ 0.5 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Telecí jazyk 400 g
Voda pitná 750 ml
Citrony 0.5 ks
Petržel - nať 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jazyky omyjeme, vložíme do vařící osolené vody, přidáme oloupané cibule překrojené napůl a povaříme do měkka. Jazyky vhodíme do studené vody, oloupeme je, nakrájíme přes vlákno a udržujeme v teple.
  2. Na másle zpěníme mouku, vzniklou jíšku zalijeme vývarem z jazyků, zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme na hustou omáčku. Nakonec vmícháme smetanu.
  3. Jazyky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou, podáváme obložené plátky citrónu a zelenou petrželkou.