Zadělávaný telecí jazyk
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Muškátový květ |
0.5 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí jazyk |
400 g |
Voda pitná |
750 ml |
Citrony |
0.5 ks |
Petržel - nať |
2 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Jazyky omyjeme, vložíme do vařící osolené vody, přidáme oloupané cibule překrojené napůl a povaříme do měkka. Jazyky vhodíme do studené vody, oloupeme je, nakrájíme přes vlákno a udržujeme v teple.
- Na másle zpěníme mouku, vzniklou jíšku zalijeme vývarem z jazyků, zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme na hustou omáčku. Nakonec vmícháme smetanu.
- Jazyky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou, podáváme obložené plátky citrónu a zelenou petrželkou.