Telecí kotlety Milanaise

Ingredience


Hovězí vývar základní 200 ml
Kečup 5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 140 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Špagety, Makarony vařené 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 60 g
Telecí kotlety 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí kotlety po okraji několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, po jedné straně poprášíme moukou, pomoučenou stranou je vložíme do rozpáleného másla (120 g) a prudce pečeme, podle síly kotlet z každé strany 3 - 4 minuty. Kotlety vyjmeme a udržujeme v teple.
  2. Do šťávy přilijeme vývar, přidáme 20 g másla, kečup, krátce povaříme.
  3. Uvařené těstoviny promícháme se strouhaným sýrem a polovinou šťávy, rozdělíme na talíře, navrch položíme upečené kotlety, nakonec přelijeme zbylou šťávou.