Telecí kotlety Milanaise
Ingredience
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Kečup |
5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
140 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Špagety, Makarony vařené |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
60 g |
Telecí kotlety |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí kotlety po okraji několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, po jedné straně poprášíme moukou, pomoučenou stranou je vložíme do rozpáleného másla (120 g) a prudce pečeme, podle síly kotlet z každé strany 3 - 4 minuty. Kotlety vyjmeme a udržujeme v teple.
- Do šťávy přilijeme vývar, přidáme 20 g másla, kečup, krátce povaříme.
- Uvařené těstoviny promícháme se strouhaným sýrem a polovinou šťávy, rozdělíme na talíře, navrch položíme upečené kotlety, nakonec přelijeme zbylou šťávou.