Pečené hovězí řízky s bůčkem

Ingredience


Hovězí maso zadní 600 g
Hovězí vývar základní 200 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 40 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Víno červené 150 ml
Hořčice plnotučná 0.5 polévková lžíce
Klobása vepřová 150 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřový bok 350 g
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu pokrájíme na nudličky, vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, bůček umeleme, petrželovou nať posekáme na jemno.
  2. V míse promícháme mleté maso se solí, pepřem, syrovým vajíčkem, vařeným vajíčkem, klobásou, hořčicí a natí. Umícháme kompaktní hmotu.
  3. Řízky vložíme do pekáče vymazaného sádlem, na ně navrstvíme mletou hmotu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a podlijeme horkým vývarem. V předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení přilijeme víno, případně podle potřeby horkou vodu.