Pečené hovězí řízky s bůčkem
Ingredience
Hovězí maso zadní |
600 g |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
40 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno červené |
150 ml |
Hořčice plnotučná |
0.5 polévková lžíce |
Klobása vepřová |
150 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřový bok |
350 g |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Hovězí maso rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu pokrájíme na nudličky, vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, bůček umeleme, petrželovou nať posekáme na jemno.
- V míse promícháme mleté maso se solí, pepřem, syrovým vajíčkem, vařeným vajíčkem, klobásou, hořčicí a natí. Umícháme kompaktní hmotu.
- Řízky vložíme do pekáče vymazaného sádlem, na ně navrstvíme mletou hmotu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a podlijeme horkým vývarem. V předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení přilijeme víno, případně podle potřeby horkou vodu.