Hovězí řízky zapečené se žampiony a sýrem
Ingredience
Hovězí maso zadní |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
60 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Čedar |
200 g |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
400 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Očištěné houby pokrájíme na plátky, cibuli krájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.
- Řízky zprudka osmažíme na sádle z obou stran do zlatova, poté je přeložíme do pekáče. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme žampiony, osolíme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Když houby změknou, zalijeme je vejci, která jsme rozšlehali se smetanou, přidáme nať a směs za stálého míchání necháme přejít varem.
- Houbovou směsí přelijeme řízky, poklademe plátky sýra, lístky másla a v předehřáté troubě zapečeme.