Hovězí řízky zapečené se žampiony a sýrem

Ingredience


Hovězí maso zadní 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 60 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Čedar 200 g
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 400 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Očištěné houby pokrájíme na plátky, cibuli krájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.
  2. Řízky zprudka osmažíme na sádle z obou stran do zlatova, poté je přeložíme do pekáče. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme žampiony, osolíme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Když houby změknou, zalijeme je vejci, která jsme rozšlehali se smetanou, přidáme nať a směs za stálého míchání necháme přejít varem.
  3. Houbovou směsí přelijeme řízky, poklademe plátky sýra, lístky másla a v předehřáté troubě zapečeme.