Bramborová polévka z podmáslí

Ingredience


Brambory 600 g
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Mléko - podmáslí 1 l
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dáme vařit do osolené vody oloupané a na kostky nakrájené brambory.
  2. Jakmile změknou, zahustíme vývar jíškou z poloviny másla a mouky a podlijeme předem dobře rozšlehaným podmáslím.
  3. Povařenou polévku okořeníme kmínem, přidáme zbylou polovinu másla a nakonec postupně vklepneme vejce. Necháme povařit ještě 3 minuty, bílek ztuhne a žloutky zůstanou tekuté.