Bramborová polévka z podmáslí
Ingredience
Brambory |
600 g |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko - podmáslí |
1 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dáme vařit do osolené vody oloupané a na kostky nakrájené brambory.
- Jakmile změknou, zahustíme vývar jíškou z poloviny másla a mouky a podlijeme předem dobře rozšlehaným podmáslím.
- Povařenou polévku okořeníme kmínem, přidáme zbylou polovinu másla a nakonec postupně vklepneme vejce. Necháme povařit ještě 3 minuty, bílek ztuhne a žloutky zůstanou tekuté.