Rajčata plněná zeleninovou náplní
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Citronová šťáva |
6 ml |
Hrušky |
2 ks |
Jogurt bílý |
100 g |
Kedlubna |
1 ks |
Majonéza |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Okurka salátová |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Čedar |
200 g |
Petržel - nať |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
6 polévková lžíce |
Sýr Gouda 45% |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vařené mrkve s vařenými brambory nakrájíme na malé kostičky do misky. Přidáme oloupanou nastrouhanou kedlubnu, hrušky zbavené jádřinců, okurku také rozkrájíme na malé kostky a vložíme do misky. Vše pokapeme citrónovou šťávou, vmícháme na kostičky pokrájený sýr. Nakonec ochutíme solí, pepřem, majonézu, smetanu a jogurt, ještě jednou promícháme.
- Z omytých rajčat odřízneme vršky, lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek. Rajčata naplníme připravenou náplní a rozdělíme podle porcí do jednotlivých salátových misek. Porce ozdobíme lžící zakysané smetany, nastrouhaným sýrem a nakonec posekanou petrželovou natí.