Rajčata plněná zeleninovou náplní

Ingredience


Brambory 2 ks
Citronová šťáva 6 ml
Hrušky 2 ks
Jogurt bílý 100 g
Kedlubna 1 ks
Majonéza 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Okurka salátová 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Čedar 200 g
Petržel - nať 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 6 polévková lžíce
Sýr Gouda 45% 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené mrkve s vařenými brambory nakrájíme na malé kostičky do misky. Přidáme oloupanou nastrouhanou kedlubnu, hrušky zbavené jádřinců, okurku také rozkrájíme na malé kostky a vložíme do misky. Vše pokapeme citrónovou šťávou, vmícháme na kostičky pokrájený sýr. Nakonec ochutíme solí, pepřem, majonézu, smetanu a jogurt, ještě jednou promícháme.
  2. Z omytých rajčat odřízneme vršky, lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek. Rajčata naplníme připravenou náplní a rozdělíme podle porcí do jednotlivých salátových misek. Porce ozdobíme lžící zakysané smetany, nastrouhaným sýrem a nakonec posekanou petrželovou natí.