Omeleta s jitrnicí
Ingredience
Jitrnice domácí |
1 ks |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 dkg |
Olej rostlinný |
50 ml |
Sádlo škvařené |
2 dkg |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
3 dkg |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V mléce ušleháme vejce, sůl a postupně mouku.
- Na rozpáleném tuku upečeme menší omelety.
- Obsah jitrnice prohřejeme na pánvi, potřeme omelety, svineme, potřeme sádlem a posypeme strouhaným sýrem. Naplněné omelety můžeme rozpůlit a půlky obalit v mouce, rozšlehaných vejcích se solí a ve strouhance.
- Smažíme je v pánvi na oleji dozlatova.