Omeleta s jitrnicí

Ingredience


Jitrnice domácí 1 ks
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 10 dkg
Olej rostlinný 50 ml
Sádlo škvařené 2 dkg
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 3 dkg
Tuk 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mléce ušleháme vejce, sůl a postupně mouku.
  2. Na rozpáleném tuku upečeme menší omelety.
  3. Obsah jitrnice prohřejeme na pánvi, potřeme omelety, svineme, potřeme sádlem a posypeme strouhaným sýrem. Naplněné omelety můžeme rozpůlit a půlky obalit v mouce, rozšlehaných vejcích se solí a ve strouhance.
  4. Smažíme je v pánvi na oleji dozlatova.