Jarní studený předkrm
Ingredience
Cibulka jarní |
50 g |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
0.5 špetka |
Smetana |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr smetanový tavený 45% |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jarní cibulku očistíme omyjeme a osušíme, papriku zbavíme jader. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kolečka, bílou část společně s paprikou na tenké proužky, které vložíme do misky. Smetanu smícháme dohromady s taveným sýrem, solí, pepřem a promícháme se zeleninou.
- Těsně před servírováním podle počtu rcí předkrm rozdělíme do jednotlivých salátových misek. Porce ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.