Telecí filé Dubeley

Ingredience


Brambory 400 g
Máslo čerstvé 180 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 polévková lžíce
Telecí kýta 600 g
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 400 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory rozkrájíme na menší kostky, zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu a ihned scedíme. V hluboké pánvi nebo na malém pekáčku rozpálíme 60 g másla, přidáme brambory, promícháme a v předehřáté troubě opečeme do růžova.
  2. Žampiony pokrájíme na plátky vložíme na 40 g rozehřátého másla, přidáme špetku soli i pepře a opečeme.
  3. Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme, opeříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na 80 g másla. Klademe na pečené brambory, na maso navrstvíme opečené žampiony a vše posypeme sekanou petrželovou natí.