Telecí filé Dubeley
Ingredience
Brambory |
400 g |
Máslo čerstvé |
180 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Telecí kýta |
600 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
400 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory rozkrájíme na menší kostky, zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu a ihned scedíme. V hluboké pánvi nebo na malém pekáčku rozpálíme 60 g másla, přidáme brambory, promícháme a v předehřáté troubě opečeme do růžova.
- Žampiony pokrájíme na plátky vložíme na 40 g rozehřátého másla, přidáme špetku soli i pepře a opečeme.
- Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme, opeříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na 80 g másla. Klademe na pečené brambory, na maso navrstvíme opečené žampiony a vše posypeme sekanou petrželovou natí.