Chlebíček Harlekýn
Ingredience
Kapary |
1 polévková lžíce |
Kapie |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Okurky nakládané |
2 ks |
Salám Poličan |
70 g |
Sardelová pasta |
80 g |
Šunka uzená |
100 g |
Sýr Čedar |
100 g |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Veka |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Veku podélně rozkrojíme na dvě půlky, střed odstraníme. Volně změklé máslo rozkrájíme do misky, přidáme sardelovou pastu. Utřeme na hladkou hmotu, polovinu hmoty poté naplníme do obou vybraných středů veky.
- Do zbylé hmoty přidáme na malé kousky pokrájenou šunku, salám, na malé kousky rozkrájená natvrdo uvařená vejce. Vložíme ještě nasekané kapary, na malé kostky pokrájenou kyselou okurku, sterilizovanou kapii a nahrubo strouhaný sýr. Všechny suroviny dohromady promícháme. Nakonec do směsi vmícháme na malé kousky rozkrájený Hermelín.
- Náplní opět plníme půlky veky, které spojíme dohromady k sobě. Zabalíme do alobalu nebo do potravinářské fólie a vložíme na celou noc do lednice. Poté veku krájíme na šikmé plátky.