Chlebíček Harlekýn

Ingredience


Kapary 1 polévková lžíce
Kapie 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Okurky nakládané 2 ks
Salám Poličan 70 g
Sardelová pasta 80 g
Šunka uzená 100 g
Sýr Čedar 100 g
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Veka 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Veku podélně rozkrojíme na dvě půlky, střed odstraníme. Volně změklé máslo rozkrájíme do misky, přidáme sardelovou pastu. Utřeme na hladkou hmotu, polovinu hmoty poté naplníme do obou vybraných středů veky.
  2. Do zbylé hmoty přidáme na malé kousky pokrájenou šunku, salám, na malé kousky rozkrájená natvrdo uvařená vejce. Vložíme ještě nasekané kapary, na malé kostky pokrájenou kyselou okurku, sterilizovanou kapii a nahrubo strouhaný sýr. Všechny suroviny dohromady promícháme. Nakonec do směsi vmícháme na malé kousky rozkrájený Hermelín.
  3. Náplní opět plníme půlky veky, které spojíme dohromady k sobě. Zabalíme do alobalu nebo do potravinářské fólie a vložíme na celou noc do lednice. Poté veku krájíme na šikmé plátky.