Polévka ze slávek s pórkem

Ingredience


Brambory 250 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 120 g
Máslo čerstvé 30 g
Mušle slávky 1000 g
Pepř černý mletý 1 g
Pórek 250 g
Sůl 8 g
Tymián čerstvý 20 g
Vývar zeleninový 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, pórek omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, slávky důkladně očistíme kartáčkem na zeleninu, brambory oškrábeme, rozkrájíme na osminky.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, pórek s česnekem a vše osmahneme. Přidáme celé slávky, snítku tymiánu, zalijeme vývarem a povaříme 5 minut. Děrovanou lžící vyjmeme slávky (neotevřené vyhodíme), vyjmeme z nich maso a vrátíme je do polévky. Osolíme, opepříme, přidáme brambory a uvaříme doměkka.
  3. Před podáváním vyjmeme tymián.