Polévka ze slávek s pórkem
Ingredience
Brambory |
250 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
120 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mušle slávky |
1000 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pórek |
250 g |
Sůl |
8 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
Vývar zeleninový |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, pórek omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, slávky důkladně očistíme kartáčkem na zeleninu, brambory oškrábeme, rozkrájíme na osminky.
- V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, pórek s česnekem a vše osmahneme. Přidáme celé slávky, snítku tymiánu, zalijeme vývarem a povaříme 5 minut. Děrovanou lžící vyjmeme slávky (neotevřené vyhodíme), vyjmeme z nich maso a vrátíme je do polévky. Osolíme, opepříme, přidáme brambory a uvaříme doměkka.
- Před podáváním vyjmeme tymián.