Dušené kuřecí řízky s rajčaty a žampiony

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Feferony 3 ks
Kuřecí stehna 700 g
Máslo čerstvé 60 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 150 ml
Žampiony - sterilované 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna stáhneme z kůže, vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Spařená rajčata oloupeme, rozkrájíme na výseče a vykrojíme semínka. Česnek nakrájíme na plátky, petrželovou nať rozsekáme na jemno. Z feferonek odstraníme semínka, feferonky posekáme nadrobno. Žampiony scedíme, necháme okapat.
  2. Řízky z obou stran usmažíme na másle do zlatova, zaprášíme mletou paprikou, přidáme česnek a pár vteřin zarestujeme. Poté vmícháme rajčata, feferonky, žampiony a dusíme. Po několika minutách směs zalijeme vínem a dusíme za občasného míchání, až je maso měkké. Na závěr do směsi vmícháme petrželovou nať.