Kuřecí řízky v medové omáčce

Ingredience


Hořčice Bornier - hrubozrnná 0.5 polévková lžíce
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 60 g
Med včelí 3 polévková lžíce
Pepř bílý 0.25 kávová lžička
Smetana čerstvá ke šlehání 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky z obou stran osmažíme na másle dozlatova. Osmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme hořčici, med a zarestujeme. Poté zředíme smetanou, dobře rozmícháme a za stálého míchání necháme povařit. Na závěr do omáčky vrátíme řízky a necháme prohřát.