Kuřecí řízky v medové omáčce
Ingredience
Hořčice Bornier - hrubozrnná |
0.5 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.25 kávová lžička |
Smetana čerstvá ke šlehání |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky z obou stran osmažíme na másle dozlatova. Osmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme hořčici, med a zarestujeme. Poté zředíme smetanou, dobře rozmícháme a za stálého míchání necháme povařit. Na závěr do omáčky vrátíme řízky a necháme prohřát.