Gurmánské hřebenatky s rajčaty
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibulka jarní |
100 g |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
5 g |
Hřebenatka |
500 g |
Olej sezamový |
1 dl |
Omáčka sójová |
20 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
200 g |
Sherry brandy |
30 ml |
Sůl |
10 g |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve woku rozpálíme olej, vložíme do něj česnek nadrobno a jarní cibulku nakrájenou na kolečka a krátce orestujeme. Přidáme nadrobno pokrájená rajčata a necháme 3 minuty opékat. Osolíme, opepříme, trochu osladíme.
- Na zeleninový základ vložíme vyloupané, rozpůlené hřebenatky a žampiony a 3 minuty necháme podusit. Zalijeme sherry a sójovou omáčkou, necháme přejít varem, promícháme a podáváme ozdobené plátky citronu.