Gurmánské hřebenatky s rajčaty

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibulka jarní 100 g
Citrony 1 ks
Cukr krupice 5 g
Hřebenatka 500 g
Olej sezamový 1 dl
Omáčka sójová 20 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 200 g
Sherry brandy 30 ml
Sůl 10 g
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve woku rozpálíme olej, vložíme do něj česnek nadrobno a jarní cibulku nakrájenou na kolečka a krátce orestujeme. Přidáme nadrobno pokrájená rajčata a necháme 3 minuty opékat. Osolíme, opepříme, trochu osladíme.
  2. Na zeleninový základ vložíme vyloupané, rozpůlené hřebenatky a žampiony a 3 minuty necháme podusit. Zalijeme sherry a sójovou omáčkou, necháme přejít varem, promícháme a podáváme ozdobené plátky citronu.