Krevety v křišťálovém županu

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 100 g
Hrášek 125 g
Krevety tygří - loupané 600 g
Maizena - kukuřičný škrob 40 g
Olej arašídový (podzemnicový) 2 dl
Olej sezamový 10 ml
Omáčka ústřicová 40 ml
Paprika červená 60 g
Sůl 10 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Víno rýžové čínské 20 ml
Zázvor 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané, očištěné krevety promícháme 1 minutu se lžičkou soli, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Tento postup opakujeme 3x a při posledním krevety důkladně propláchneme studenou vodou. V míse rozmícháme lžíci škrobu s bílkem, krevety do marinády rozložíme a necháme 30 minut odležet. Ve woku rozpálíme olej a krevety 2 minuty necháme fritovat, vyjmeme, osušíme na papírové utěrce a uchováme v teple.
  2. V misce smícháme ústřicovou omáčku, zeleninový vývar, rýžové víno, zbytek škrobu a sezamový olej.
  3. Olej z woku odlijeme a ponecháme asi jen 2 lžíce, přidáme prolisovaný česnek a zázvor a krátce osmahneme. Přisypeme hrášek a na kostičky nakrájenou papriku, orestujeme asi 2 minuty, zalijeme omáčkou a necháme přejít varem. Nakonec do omáčky vmícháme krevety a podáváme.