Smetanový hovězí vývar
Ingredience
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
20 g |
Smetana |
1.5 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do hrnce vlijeme silný hovězí vývar, ochutíme solí, pepřem, kari kořením, vegetou a přivedeme k varu. Přilijeme smetanu, za stálého míchání opět polévku svaříme a stáhneme ze sporáku.
- Hotovou a ještě teplou polévku rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci bohatě posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.