Pečená příloha do hovězí polévky

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 80 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 70 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Šunka dušená 70 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Strouhanka 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Volně změklé máslo nakrájíme do misky, přidáme žloutky, sůl, pepř a vyšleháme na hustou pěnu. Vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, na malé kousky nakrájenou šunku a okapaný hrášek. Nakonec přisypeme mouku, vše zlehka promícháme.
  2. Těsto vlijeme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Vložíme do nahřáté trouby, kde upečeme dozlatova. Po upečení krájíme na středně velké čtverce nebo obdélníky.