Pečená příloha do hovězí polévky
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
80 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Šunka dušená |
70 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Volně změklé máslo nakrájíme do misky, přidáme žloutky, sůl, pepř a vyšleháme na hustou pěnu. Vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, na malé kousky nakrájenou šunku a okapaný hrášek. Nakonec přisypeme mouku, vše zlehka promícháme.
- Těsto vlijeme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Vložíme do nahřáté trouby, kde upečeme dozlatova. Po upečení krájíme na středně velké čtverce nebo obdélníky.