Pochoutkové krevety na česneku

Ingredience


Česnek 10 stroužek
Chilli paprička 4 ks
Cibulka jarní 100 g
Krevety tygří - loupané 1 kg
Limetka 1 ks
Olej arašídový (podzemnicový) 40 ml
Olej sezamový 2 dl
Pepř bílý 3 g
Zázvor 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyloupané krevety opláchneme a dobře osušíme. Ve woku rozpálíme sezamový olej a krevety opékáme asi minutu, až se zbarví dočervena. Vyjmeme a uchováme v teple. V mísce promícháme nasekaný oloupaný česnek, chilli papričku, nastrouhaný zázvor a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Ochutíme bílým pepřem, chilli a směs opečeme na rozpáleném arašídovém oleji asi 4 minuty za stálého míchání. Přidáme zpět krevety a ještě 2 minuty restujeme. Podáváme ozdobené plátky limetky.