Pochoutkové krevety na česneku
Ingredience
Česnek |
10 stroužek |
Chilli paprička |
4 ks |
Cibulka jarní |
100 g |
Krevety tygří - loupané |
1 kg |
Limetka |
1 ks |
Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml |
Olej sezamový |
2 dl |
Pepř bílý |
3 g |
Zázvor |
40 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vyloupané krevety opláchneme a dobře osušíme. Ve woku rozpálíme sezamový olej a krevety opékáme asi minutu, až se zbarví dočervena. Vyjmeme a uchováme v teple. V mísce promícháme nasekaný oloupaný česnek, chilli papričku, nastrouhaný zázvor a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Ochutíme bílým pepřem, chilli a směs opečeme na rozpáleném arašídovém oleji asi 4 minuty za stálého míchání. Přidáme zpět krevety a ještě 2 minuty restujeme. Podáváme ozdobené plátky limetky.