Hovězí polévka z mletého masa
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
300 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Paprika žlutá |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
30 g |
Rýže |
6 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Zeleninová směs jarní - mražená |
170 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme doměkka. Přidáme oloupaný česnek, posypeme mletou sladkou paprikou a vložíme mleté maso. Osmažíme do hnědé barvy a zalijeme teplou vodou. Pod poklicí přivedeme k varu, povaříme 15 minut.
- Následovně vsypeme zeleninu, rýži a povaříme dalších 15 minut. Po dobu vaření polévku čistíme od hnědé pěny, která se tvoří na povrchu polévky. Hotovou polévku ochutíme solí, pepřem, odstavíme ze sporáku a porcujeme na hluboké talíře nebo do polévkových misek. Každou porci polévky ozdobíme nasekanou petrželovou natí.