Hovězí polévka z mletého masa

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 300 g
Olej slunečnicový 1 dl
Paprika žlutá 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 30 g
Rýže 6 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Zeleninová směs jarní - mražená 170 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme doměkka. Přidáme oloupaný česnek, posypeme mletou sladkou paprikou a vložíme mleté maso. Osmažíme do hnědé barvy a zalijeme teplou vodou. Pod poklicí přivedeme k varu, povaříme 15 minut.
  2. Následovně vsypeme zeleninu, rýži a povaříme dalších 15 minut. Po dobu vaření polévku čistíme od hnědé pěny, která se tvoří na povrchu polévky. Hotovou polévku ochutíme solí, pepřem, odstavíme ze sporáku a porcujeme na hluboké talíře nebo do polévkových misek. Každou porci polévky ozdobíme nasekanou petrželovou natí.