Dušený úhoř s fenyklem
Ingredience
Citronová kůra |
20 g |
Fenykl čerstvý |
300 g |
Ocet vinný červený |
1 dl |
Olej sezamový |
1.4 dl |
Pastinák |
100 g |
Pepř cayenský |
4 g |
Petržel kudrnka |
40 g |
Sůl |
5 g |
Sůl mořská |
20 g |
Úhoř mořský |
800 g |
Vývar zeleninový |
250 ml |
Zázvor celý |
30 g |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Úhoře opláchneme, dobře osušíme a nakrájíme na proužky. Rozložíme na tác a pokapeme octem, posypeme solí a necháme 8 minut marinovat. Ve woku rozpálíme olej a maso necháme 5 minut smažit za občasného promíchání. Přidáme strouhaný zázvor a na kousky nakrájený pastinák a fenykl a 4 minuty necháme opékat. Osolíme, opepříme cayenským pepřem, podlijeme vývarem a necháme 8 minut dusit.
- Podáváme ozdobené petrželkou a nahrubo nastrouhanou čerstvou citronovou kůrou.