Dušený úhoř s fenyklem

Ingredience


Citronová kůra 20 g
Fenykl čerstvý 300 g
Ocet vinný červený 1 dl
Olej sezamový 1.4 dl
Pastinák 100 g
Pepř cayenský 4 g
Petržel kudrnka 40 g
Sůl 5 g
Sůl mořská 20 g
Úhoř mořský 800 g
Vývar zeleninový 250 ml
Zázvor celý 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Úhoře opláchneme, dobře osušíme a nakrájíme na proužky. Rozložíme na tác a pokapeme octem, posypeme solí a necháme 8 minut marinovat. Ve woku rozpálíme olej a maso necháme 5 minut smažit za občasného promíchání. Přidáme strouhaný zázvor a na kousky nakrájený pastinák a fenykl a 4 minuty necháme opékat. Osolíme, opepříme cayenským pepřem, podlijeme vývarem a necháme 8 minut dusit.
  2. Podáváme ozdobené petrželkou a nahrubo nastrouhanou čerstvou citronovou kůrou.