Vepřové medailónky Lavallière
Ingredience
Hrášek |
250 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
80 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vepřová panenka |
600 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vyloupaný hrášek uvaříme do měkka v mírně osolené vodě, scedíme a prolisujeme, zředíme mlékem, přisolíme, zamícháme a udržujeme v teple.
- Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle.
- Na talíře upravíme hráškovou kaši, na ni položíme plátky masa, přelijeme vypečenou šťávou a posypeme nasekanou pažitkou.