Vepřové medailónky Lavallière

Ingredience


Hrášek 250 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká 20 g
Pažitka 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 80 g
Sůl 2 kávová lžička
Vepřová panenka 600 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyloupaný hrášek uvaříme do měkka v mírně osolené vodě, scedíme a prolisujeme, zředíme mlékem, přisolíme, zamícháme a udržujeme v teple.
  2. Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle.
  3. Na talíře upravíme hráškovou kaši, na ni položíme plátky masa, přelijeme vypečenou šťávou a posypeme nasekanou pažitkou.