Bramborová polévka s masovými knedlíčky
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
120 g |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Hovězí vývar základní |
600 ml |
Hrášek |
300 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Strouhanka |
35 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu, nakrájíme na osminky, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme zhruba půl hodiny. Cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do misky, přidáme strouhanku, zalijeme mlékem, přisypeme posekanou petrželku, přidáme mleté maso, vejce, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme malé knedlíčky, které osmažíme v pánvi na másle ze všech stran. Knedlíčky vsypeme do vývaru k bramborám, přidáme hrášek, smetanu, podle chuti ochutíme pepřem, solí a krátce povaříme.