Bramborová polévka s masovými knedlíčky

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 120 g
Hovězí maso mleté 500 g
Hovězí vývar základní 600 ml
Hrášek 300 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 40 ml
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Strouhanka 35 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu, nakrájíme na osminky, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme zhruba půl hodiny. Cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do misky, přidáme strouhanku, zalijeme mlékem, přisypeme posekanou petrželku, přidáme mleté maso, vejce, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme malé knedlíčky, které osmažíme v pánvi na másle ze všech stran. Knedlíčky vsypeme do vývaru k bramborám, přidáme hrášek, smetanu, podle chuti ochutíme pepřem, solí a krátce povaříme.