Krůtí řízky plněné ořechy a sýrem

Ingredience


Krůtí prsa 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Niva 120 g
Olej rostlinný 40 ml
Ořechy vlašské 60 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 100 g
Smetana 200 ml
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Ořechy nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo.
  2. Řízky naplníme sýrem, ořechy, maso přeložíme, okraje sklepneme a zajistíme jehlou. V míse našleháme vejce se solí a smetanou, zašleháme mouku a vymícháme hladké těstíčko. V těstíčku namáčíme závitky a na másle s olejem je z obou stran smažíme na mírném plameni.
  3. Před podáváním odstraníme jehly a závitky podáváme rozpůlené šikmým řezem.