Krůtí řízky plněné ořechy a sýrem
Ingredience
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Niva |
120 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Ořechy vlašské |
60 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Smetana |
200 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Ořechy nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo.
- Řízky naplníme sýrem, ořechy, maso přeložíme, okraje sklepneme a zajistíme jehlou. V míse našleháme vejce se solí a smetanou, zašleháme mouku a vymícháme hladké těstíčko. V těstíčku namáčíme závitky a na másle s olejem je z obou stran smažíme na mírném plameni.
- Před podáváním odstraníme jehly a závitky podáváme rozpůlené šikmým řezem.