Vepřové kotlety szegedinské

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Jablka 1 ks
Mouka pšeničná hladká 30 g
Ocet 2 polévková lžíce
Paprika pálivá 0.5 kávová lžička
Paprika sladká 1 kávová lžička
Sádlo škvařené 80 g
Smetana 150 ml
Sůl 2 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 ks
Voda pitná 1 l
Zelí hlávkové bílé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí nakrájíme, uvaříme ve slané vodě a scedíme.
  2. Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme a osolíme. Drobně pokrájenou cibuli usmažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném sádle, vmícháme mletou papriku, hned přidáme kotlety, které jsme po obou stranách poprášili moukou, lehce je po obou stranách opečeme, přisolíme a trochu podlijeme několika lžícemi vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 40 minut. Při dušení je obracíme a podléváme vodou.
  3. Oloupané jablko nakrájíme na nudličky a přidáme k masu spolu s octem, cukrem a zelím. Ještě chvíli dusíme.
  4. Měkké kotlety vyjmeme, šťávu zjemníme smetanou, v níž jsme rozkvedlali zbylou mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut.
  5. Vrátíme kotlety, prohřejeme je a podáváme.