Vepřové kotlety szegedinské
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Jablka |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Ocet |
2 polévková lžíce |
Paprika pálivá |
0.5 kávová lžička |
Paprika sladká |
1 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
80 g |
Smetana |
150 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zelí hlávkové bílé |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelí nakrájíme, uvaříme ve slané vodě a scedíme.
- Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme a osolíme. Drobně pokrájenou cibuli usmažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném sádle, vmícháme mletou papriku, hned přidáme kotlety, které jsme po obou stranách poprášili moukou, lehce je po obou stranách opečeme, přisolíme a trochu podlijeme několika lžícemi vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 40 minut. Při dušení je obracíme a podléváme vodou.
- Oloupané jablko nakrájíme na nudličky a přidáme k masu spolu s octem, cukrem a zelím. Ještě chvíli dusíme.
- Měkké kotlety vyjmeme, šťávu zjemníme smetanou, v níž jsme rozkvedlali zbylou mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut.
- Vrátíme kotlety, prohřejeme je a podáváme.