Vepřové kotlety na žampiónech

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 ks
Voda pitná 200 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách dozlatova opečeme. Opečené kotlety vyndáme, do tuku přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou, povaříme, pak vrátíme kotlety, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení je obracíme a je-li třeba, podléváme vodou.
  2. Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a v pánvi je na másle opečeme.
  3. Na talíře upravíme kotlety, podlijeme je šťávou, na ně navršíme opečené žampióny a vše posypeme sekanou zelenou petrželkou.